10. svi 2011.

Becca Fitzpatrick - Hush Hush


Neko voli anđele, neko voli vampire. Kad sam u pitanju ja moram priznati da više naginjem ovoj drugoj kategoriji, mada sam malo "omekšala" nakon što sam pročitala Unearthly Cyinthie Hand. Becca Fitzpatrick je prije tri godine obajvila svoj prvi roman i, gle čuda, postigla veći uspjeh nego što je očekivala.

Dugo vremena je ova knjiga skupljala prašinu bačena u tamni ćošak moje sobe. Razlog? Neki zaista loši komentari - čak ni antiTwilightovci nisu tako...zli. Ali onda je knjigu pročitala jedana moja poznanica u čiji knjiški ukus uopšte ne sumnjam, pa sam odlučila da joj i ja dam šansu. Hvala Lena! Knjiga mi se svidjela - istina ima nekih stvari koje me nerviraju i razumijem zašto je porede sa Sumrakom, ali opet ja padam na patetične romantične priče. Ako će me neko zbog toga mrziti - nek' se pridruži klubu!


"Književni debi mlade američke autorice donosi priču o Nori Gray, djevojci kojoj će poznanstvo s misterioznim Patchem pokazati kako zaljubljivanje nikad nije bilo lakše i opasnije. Nora je predana i ambiciozna srednjoškolka koja s majkom živi na osamljenom imanju u okolici Portlanda. Iako nije maštala o novoj ljubavi, početkom školske godine upoznaje tajanstvenog Patcha i stvari se mijenjaju. Njegove crne oči nagoviještaju nevolje, ali se Nora ne uspijeva oduprijeti kemiji među njima. Unatoč vlastitim sumnjama, privlači je tajanstvenost koja ga obavija te ona zajedno s najboljom prijateljicom Vee odluči saznati što se krije iza njegova pogleda. No, čini se kako je Patch prati u stopu i zna o njoj više nego što mu je ikada htjela priznati. Ono što slijedi pokazat će joj kako Patch zaista nije tipični školski kolega već sasvim suprotno, pali anđeo protjeran iz raja na zemlju gdje već stoljećima pokušava vratiti svoja krila."
(Algoritam)


"Nora, ucenica drugog razreda gimnazije, sa oprezom stupa u bliske odnose sa drugima i nakon bolne porodicne drame koja je uticala na njen emotivan zivot, nerado otvra svoju dusu. Osim drugarice Vi, njene srodne duse, ali i potupne suprotnosti, Nora se nikome ne poverava.
Medjutim, jednog dana u njen zivot ulazi Pec. Neopisivom, magicnom silom, Pec privlaci Noru i ona mu lagano, ali protiv svoje volje, dopusta da joj se priblizi.
Pre Peca, Nora nije znala sta zeli, ali nakon sto je upoznala njega, mnozda je pronasla ono sto joj je bilo potrebno.
Ipak, Pec nije obican momak. Ne samo zbog nesvakidasnje, privlacne pojave, vec i zbog mracne tajne koju nosi sa sobom.
Nakon mnogih trzavica koje prozivljava u Pecovom prisustvu, istovremeno strasnih i zastrasujucih trenutaka, od kog je svaki snazniji od onog prethodnog, Nora otkriva njegovu tajnu.
"
(Evro-Giunti)






Knjigu je već prevela srbijanska izdavačka kuća Evro-Giunti (Beka Ficpatik - Tiho, tiho), a zagrebački Algoritam bi trebao do kraja godine da objavi i svoje izdanje pod nazivom Tiho, tiho,anđele. Na aprilskom sajmu knjige u Sarajevu knjigu ste mogli kupiti za samo 12 KM (odavno je poznata činjenica da su srbijanska izdanja jeftinija od hrvatskih).

Ugodno vam čitanje želim!

Ocjena: 4/5

Broj komentara: 5:

  1. Drago mi je da ti se svidjela :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I meni! Jedva čekam treći dio!

    OdgovoriIzbriši
  3. knjiga je super..procitala sam 1. i sad citam 2.nastavak.Dali ih ima vise ili samo dva?

    OdgovoriIzbriši
  4. kako se zove 2 nastavak od knjihe tiho,tiho,andele

    OdgovoriIzbriši
  5. Ηoωԁy! I coulԁ have swoгn I've visited this blog before but after browsing through some of the articles I realized it's new to me.

    Anyways, I'm definitely delighted I discovered it and I'll be book-marκing it and cheсkіng bacκ regularly!



    My web page: aromatherapy course
    Also see my webpage: holistic healing

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...